www.archive-pl.com » PL » Z » ZROBSOBIEKREM.PL

Total: 608

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Kwas askorbinowy - Witamina C Zrób Sobie Krem
    Waga 0 5 g 1 g 2 g 5 g 10 g 15 g 20 g 25 g 30 g 35 g 40 g 45 g 50 g 60 g 70 g 80 g 100 g 110 g 125 g 140 g 150 g 200 g 250 g 300 g 500 g 1000 g szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 35 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Podstawowa biologicznie czynna postać witaminy C kwas askorbinowy Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych rozjaśnia skórę i wpływa na spłycenie zmarszczek Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych INCI Ascorbic Acid Postać Suchy biały proszek nie zawiera konserwantów łatwo rozpuszczalny w wodzie tworzy roztwory w stosunku 1 3 25 Stabilna w kosmetykach o pH poniżej 3 Zastosowanie Użycie witaminy C w kosmetykach pozwala na uzyskanie wyższych stężeń kwasu askorbinowego w skórze właściwej niż w porównaniu z przyjmowaniem doustnych suplementów diety wzbogaconych o tę witaminę Zalecane jest łączenie witaminy C i witaminy E by wzmóc ich działanie w połączeniu wykazują wyższe aktywności przeciwutleniające niż gdy są osobno Witamina C działa w roztworach wodnych natomiast witamina E w olejach Cechy witaminy C jeden z najefektywniejszych naturalnych przeciwutleniaczy efektywnie chroni komórki skóry przed atakiem wolnych rodników uczestniczy w syntezie elastyny i kolagenu zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne zmniejsza przetłuszczanie się włosów Zalecany poziom aplikacji od 5 20 Dodawać do kosmetyków w temperaturze poniżej 40 45 C Stosować środki chelatujące np kwas laktobionowy glukonolakton lub EDTA w celu zabezpieczenia witaminy C przed jonami metali Produkt powinien mieć pH poniżej 3 Przechowywanie Czystą postać witaminy C w postaci proszku nalezy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach chronić przed bezpośrednim wpływme
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-askorbinowy-Witamina-C/223 (2012-10-03)

  • Kwas kojowy Zrób Sobie Krem
    1 Algi morskie spirulina Olej arganowy ORGANICZNY Małe pojemniki z pokrywką Butelka 125 ml Potrójny kwas hialuronowy 1 5 Plastikowy pojemnik 50 ml Hydrolizat keratyny Korund mikrodermabrazja Wyciąg z aloesu zatężony 10 krotnie Słoiczek kosmetyczny 10 ml Olej makadamia ORGANICZNY Zaloguj się E mail Hasło Zaloguj się Nie pamiętasz hasła Zarejestruj się Koszyk produktów 0 wartość 0 00 zł przejdź do koszyka Kosmetyki naturalne Surowce i półprodukty kosmetyczne ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury Kwas kojowy Dostępność na wyczerpaniu Wysyłka w następny dzień roboczy Cena 5 90 zł Cena netto 4 80 zł Waga 0 5 g 1 g 2 g 5 g 10 g 15 g 20 g 25 g 30 g 35 g 40 g 45 g 50 g 60 g 70 g 80 g 100 g 110 g 125 g 140 g 150 g 200 g 250 g 300 g 500 g 1000 g szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 31 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię INCI Kojic Acid Kwas kojowy jest inhibitorem tyrozynazy uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny pochodzącym z różnych rodzajów grzybów takich jak Aspergillus i Penicillum Stosuje się go także w produkcji żywności aby zapobiec ciemnieniu żywności Jest powszechnie używany w Azji jako czynnik rozjaśniający skórę Postać Białe lub prawie białe drobne kryształki Rozpuszczalne w wodzie i etanolu Masa małej płaskiej łyżeczki miarowej 2 5 ml 1 45 g 1 ml waży 0 58 g Stężenie w kosmetykach Kwas kojowy używa się w stężeniu od 1 do 4 pH 1 roztworu wynosi 4 Zastosowanie w kosmetykach Kwas kojowy skutecznie działa także w połączeniu z arbutyną hydroksykwasami witaminą C środkami nawilżającymi Produkty rozjaśniające skórę zawierające kwas kojowy zwykle stosuje się dwa razy na dobę przez 1 2 miesiące lub do osiągnięcia pożądanego rezultatu Kwas kojowy obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-kojowy/224 (2012-10-03)

  • L-cysteina Zrób Sobie Krem
    10 g 15 g 20 g 25 g 30 g 35 g 40 g 45 g 50 g 60 g 70 g 80 g 100 g 110 g 125 g 140 g 150 g 200 g 250 g 300 g 500 g 1000 g szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 15 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Naturalna L cysteina w postaci wolnej zasady INCI Cysteine Postać Biały drobny proszek o widocznej strukturze krystalicznej i charakterystycznym zapachu Cysteina jest dobrze rozpuszczalna w wodzie Gęstość nasypowa 0 63 g 1 ml Oferowany aminokwas nie zawiera żadnych dodatków zawiera 99 84 cysteiny i spełnia normy dla surowców farmaceutycznych Zastosowanie Cysteina w formie wolnej zasady znajduje zastosowanie szczególnie w produktach do pielęgnacji włosów i paznokci Preferowane stężenie w kosmetykach do włosów do 4 na 50 ml kosmetyku należy dodać do 2 g około 3 ml krystalicznej W preparatach do pielęgnacji skóry zalecamy stosować w stężeniu do 1 na 50 ml kosmetyku należy dodać około 0 6 ml krystalicznej cysteiny Cysteina nie jest wrażliwa na temperaturę Działanie Cysteina jest jednym z dwudziestu podstawowych aminokwasów należy do grupy aminokwasów endogennych syntetyzowanych przez człowieka Cechą charakterystyczną cysteiny decydującą o jej unikalnych właściwościach jest posiadanie grupy SH tiolowej jest to aminokwas siarkowy Dwie cysteiny także w łańcuchu białkowym mogą tworzyć połączenie disulfidowe mostek siarczkowy co znacząco wpływa na trzeciorzędową strukturę białka oraz na biologiczne działanie danego białka Cysteina w kosmetykach posiada działanie regenerujące uczestniczy w procesach odżywiania i odnowy komórek ze względu na małą masę cząsteczkową jest łatwo wchłaniana odżywia regeneruje i wzmacnia włosy przywraca im połysk i zdrowy wygląd likwiduje stany zapalne skóry chroni przed szkodliwymi skutkami działania promieniowania UV jest związkiem o działaniu antyoksydacyjnym sama cysteina wyłapuje wolne rodniki tlenowe a także jest surowcem do produkcji glutationu specjalnego białka chroniącego komórki działa nawilżająco Przykładowe
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/L-cysteina/225 (2012-10-03)

  • Mleczko pszczele Zrób Sobie Krem
    dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Mleczko pszczele jest płynną wydzieliną produkowaną przez pszczoły robotnice którą karmione są młode larwy pszczół podczas ich pierwszych dni życia oraz królowa przez całe życie Mleczko pszczele wydzielane jest z gruczołów znajdujących się na głowach pszczół Jest ono syntetyzowane z pyłku kwiatkowego wody i miodu zmieszane ze śliną hormonami i witaminami Mleczko pszczele jest produktem w całości produkowanym przez pszczoły Oferowane przez nas surowiec jest ekstraktem z mleczka pszczelego zawieszonym w glicerynie łatwy w dozowaniu oraz trwały INCI Glycerin Royal Jelly Wygląd i konsystencja jednorodna klarowna ciecz o barwie jasnożółtej Zapach charakterystyczny miodowy słodki Rozpuszczalność rozpuszczalny w wodzie Gęstość 1 2 g ml pH 6 0 stabilne w pH 4 7 Zalecane dozowanie wynosi do 5 0 Zastosowanie Mleczko pszczele jest naturalnym produktem o wysokiej zawartości składników odżywiających Ekstrakt z mleczka pszczelego jest zalecany do kosmetyków stymulujących metabolizm skóry regenerujących i wspomagających gojenie Ekstrakt z mleczka pszczelego działa nawilżająco wygładzająco i kondycjonująco również na włosy Jest doskonałym przeciwutleniaczem dzięki zwartości naturalnych witamin Opóźnia procesy starzenia Ekstrakt z mleczka pszczelego polecany jest również do kosmetyków regulujących wydzielanie sebum Mleczko pszczele od czasów starożytnych uznawane jest za eliksir młodości ponieważ zawiera między innymi prolinę aminokwas wspiera syntezę włókien kolagenu i elastyny kwas asparaginowy aminokwas niezbędny do regeneracji i wzrostu tkanek witaminy z grupy B niezbędne do prawidłowego funkcjonowania skóry Witamina B2 ryboflawina niezbędna do zachowania integralności błon komórkowych Jej niedobór przyczynia się do powstawania nowotworów Bierze udział w transporcie tlenu do tkanek Witamina H biotyna jej niedobór przyczynia się do powstawania łuskowatych skaleczeń na skórze i błonie śluzowej Witamina B9 kwas foliowy bierze udział w odnowie komórek Witamina B6 pirydoksyna odgrywa istotną rolę w metabolizmie cynku Witamina B5 kwas pantotenowy mleczko pszczele jest najbogatszym naturalnym źródłem witaminy B5 Działa ona jako przeciwutleniacz redukuje podrażnienia sprzyja
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Mleczko-pszczele/216 (2012-10-03)

  • SAP - Witamina C Zrób Sobie Krem
    kosmetyczne ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury SAP Witamina C Dostępność duża ilość Wysyłka w następny dzień roboczy Cena 8 85 zł Cena netto 7 20 zł Waga 0 5 g 1 g 2 g 5 g 10 g 15 g 20 g 25 g 30 g 35 g 40 g 45 g 50 g 60 g 70 g 80 g 100 g 110 g 125 g 140 g 150 g 200 g 250 g 300 g 500 g 1000 g szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 2 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię INCI Sodium Ascorbyl Phosphate Stabilna postać witaminy C sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego Postać Suchy biały proszek nie zawiera konserwantów łatwo rozpuszczalny w wodzie tworzy roztwory nawet w stosunku 1 1 50 Najbardziej stabilna w kosmetykach o pH powyżej 6 5 Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego jest prowitaminą by mogła działać jak witamina C musi ulec reakcji hydrolizy odłączenia grupy fosforanowej katalizowanej przez fosfatazy Enzymy te występują w skórze i tam następuje aktywacja przekształcenie do postaci aktywnej witaminy C Zastosowanie SAP umożliwia wprowadzenie wyższych stężeń witaminy C bez efektu podrażnienia w porównaniu ze stosowaniem czystego kwasu askorbinowego Zastosowanie Użycie witaminy C w szczególności SAP w kosmetykach pozwala na uzyskanie wyższych stężeń kwasu askorbinowego w skórze właściwej niż w porównaniu z przyjmowaniem doustnych suplementów diety wzbogaconych o tę witaminę Zalecane jest łączenie witaminy C i witaminy E by wzmóc ich działanie w połączeniu wykazują wyższe aktywności przeciwutleniające niż gdy są osobno Witamina C działa w roztworach wodnych natomiast witamina E w olejach Cechy witaminy C jeden z najefektywniejszych naturalnych przeciwutleniaczy efektywnie chroni komórki skóry przed atakiem wolnych rodników uczestniczy w syntezie elastyny i kolagenu zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne Zalecany poziom aplikacji Jako antyoksydant 0 5 do 1 0 Jako środek aktywny do 10 np w kremach
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/SAP-Witamina-C/227 (2012-10-03)

  • Skwalan z oliwy z oliwek Zrób Sobie Krem
    Korund mikrodermabrazja Wyciąg z aloesu zatężony 10 krotnie Słoiczek kosmetyczny 10 ml Olej makadamia ORGANICZNY Zaloguj się E mail Hasło Zaloguj się Nie pamiętasz hasła Zarejestruj się Koszyk produktów 0 wartość 0 00 zł przejdź do koszyka Kosmetyki naturalne Surowce i półprodukty kosmetyczne ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury Skwalan z oliwy z oliwek Dostępność duża ilość Wysyłka w następny dzień roboczy Cena 7 90 zł Cena netto 6 42 zł Pojemność 7 ml 10 ml 15 ml 30 ml 50 ml 60 ml 75 ml 100 ml 115 ml 200 ml 330 ml 400 ml szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 32 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100 otrzymywany z oliwy z oliwek Skwalan wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry Zalecany do pielęgnacji skóry suchej odwodnionej delikatnej wrażliwej alergicznej Olej jest bardzo lekki po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka INCI Squalane Postać Bezbarwny przezroczysty olej bezzapachu Olej o gęstości 0 8 g ml Stężenie w kosmetykach Może być stosowany bezpośrednio na skórę Olej nie powoduje podrażnień nie powoduje alergii nie jest toksyczny Zastosowanie w kosmetykach Skwalan naturalnie występuje w naszej skórze jest składnikiem ludzkiego sebum ochronnej warstwy tłuszczowej w ilości do 10 Skwalan charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi i regeneracyjnymi uszczelnia odbudowuje płaszcz lipidowy przedłuża działanie antyoksydantów witaminy E A czy koenzymu Q10 Wraz z wiekiem zmniejsza się ilość skwalanu w skórze Skwalan z oliwy z oliwek zalecany jest do stosowania w kosmetykach dla cery dojrzałej do pielęgnacji cery trądzikowej redukuje przebarwienia blizny potrądzikowe nawilżających do pielęgnacji skóry podrażnionej po opalaniu dla osób o skłonnościach alergicznych do pielęgnacji skóry atopowej i z egzemą do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu ust czy też przesuszonej
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Skwalan-z-oliwy-z-oliwek/217 (2012-10-03)

  • Telocapil Zrób Sobie Krem
    pamiętasz hasła Zarejestruj się Koszyk produktów 0 wartość 0 00 zł przejdź do koszyka Kosmetyki naturalne Surowce i półprodukty kosmetyczne ZRÓB SOBIE KREM Najlepsze z natury Telocapil Dostępność duża ilość Wysyłka w następny dzień roboczy Cena 14 90 zł Cena netto 12 11 zł Pojemność 7 ml 10 ml 15 ml 30 ml 50 ml 60 ml 75 ml 100 ml 115 ml 200 ml 330 ml 400 ml szt Do koszyka Ocena Ilość ocen 1 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Standaryzowany ekstrakt z liści i kwiatów woskownicy Myrica cerifera L Surowiec zawiera dihydromirycetynę flawonoid hamujący wzrost włosów Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić INCI Butylene Glycol Aqua Dihydromyricetin Postać Ciemnobrązowa ciecz mieszająca się z wodą o charakterystycznym zapachu Gęstość 1 03 g ml Zastosowanie w kosmetykach Producent zaleca stosowanie od 0 5 do 2 0 W produktach do codziennej pielęgnacji do 1 5 w produktach od których wymagana jest większa skuteczność np do stosowania przy grubych włosach do 2 Surowiec stabilny jest w kwaśnym środowisku pH fazy wodnej powinno mieścić się w granicach od 4 6 5 optymalnie około 5 Surowiec należy stosować wraz ze środkami antyutleniającymi np witamina E Dihydromirycetyna substancja czynna Telocapilu inhibituje kinazę tyrozynową Skutkiem tego działania jest zahamowanie wzrostu włosów wiele włosów może w ogóle nie wyrosnąć niektóre będą słabsze cieńsze i wolniej rosnące Telocapil należy stosować długotrwale przynajmniej dwa miesiące równocześnie z zabiegami depilacji Przykładowe receptury Łagodzący balsam po depilacji Przechowywanie Surowiec należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej chroniąc przed bezpośrednim słońcem Produkty powiązane Ekstrakt z winnika dihydromirycetyna Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata Surowiec zawiera powyżej 98 dihydromirycetyny ampelopsyny flawonoidu hamującego wzrost włosów Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić INCI Ampelopsis Grossedentata Extract Cena 5 90
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Telocapil/420 (2012-10-03)

  • Witamina A - palmitynian retinylu Zrób Sobie Krem
    Do koszyka Ocena Ilość ocen 23 dodaj do przechowalni poleć znajomemu dodaj opinię Witamina A w postaci proretinolu W skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu podstawowej formy witaminy A Odmładza skórę ujędrnia rozjaśnia i regeneruje naskórek Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą wzmacnia włókna kolagenowe dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość INCI Retinyl Palmitate Arachis Hypogaea Peanut Oil Tocopherol Postać Jasnożółto pomarańczowy tłuszcz topniejący w temperaturze pokojowej Przed dodaniem do kosmetyków należy witaminę A rozpuścić butelkę ogrzać w dłoniach lub lekko ciepłej wodzie Oferowana witamina stabilizowana jest naturalnym tokoferolem Zastosowanie Oferowana forma witaminy A posiada stężenie 1 mln jednostek na g preparatu Sugerowane stężenie w kosmetykach od 0 2 do 1 2 Przykładowo na 50 ml gotowego kremu dodajemy do 0 6 ml ok 1 0 witaminy A 1 kropla to około 0 04 g Witaminę A dodajemy do zrobionego kremu w fazie C w temperaturze poniżej 40ºC Działanie witaminy A Retinol podstawowa forma witaminy A odmładza skórę ujędrnia rozjaśnia i regeneruje naskórek Na początku stosowania przez pierwsze kilka tygodni działa tylko na naskórek poprawia jego koloryt rozjaśnia go likwiduje przebarwienia a także wygładza Przy dłuższym stosowaniu witamina A zaczyna działać także w skórze właściwej Ujędrnia żywą warstwę skóry wzmacnia włókna kolagenowe dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość Aplikowana w kremach witamina A utrzymuje się w skórze przez 72 godziny Osoby przebywające na słońcu przez jedną godzinę tracą witaminę A w skórze którą organizm odbudowują przez odpowiednią dietę dopiero po ok tygodniu Dlatego należy ją systematycznie i stale uzupełniać Witaminę A można łączyć w kosmetykach z kwasami hydroksylowymi Kwasy hydroksylowe nawilżają pomagają wnikać witaminie A w głębsze partie skóry Z witaminą A współdziałają także witamina E C i d pantenol Zaleca my stosować preparaty z witaminą A na noc ze względu na jej wrażliwośc na światło W przypadku stosowania witaminy
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Witamina-A-palmitynian-retinylu/228 (2012-10-03)