archive-pl.com » PL » S » SCREENAGERS.PL

Total: 250

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • screenagers.pl - recenzja: Faith No More - Sol Invictus
    lounge owe elementy wiadomo skąd się wzięły choć nowych raczej nie pozyska Najważniejsze że hańby nie przynosi Dariusz Hanusiak 2 czerwca 2015 Oceny Dariusz Hanusiak 6 10 Jędrzej Szymanowski 6 10 Wojciech Michalski 6 10 Średnia z 3 ocen 6 10 Tweetnij Dodaj komentarz Podpis Komentarz Weryfikacja Komentarze Gość vig 2 sierpnia 2015 Tego nie mógł nagrać Mr Bungle Fantomas Tomahawk To jedyny i niepowtarzalny kolejny krok Faith No More tyle tylko że w 20 lat później Oczywiście Patton robi tu swoje Świetny album i świetny powrót na muzyczną scenę Kto nie docenia niech spojrzy na dźwiękowe powroty Yes Deep Purple i wielu wielu innych Ani w połowie powrót Black Sabbath czy Uriah Heep nie dorównuje moim zdaniem powrotowi FNM Bravo Chcę więcej Gość ktoś tam z dawien dawna 23 lipca 2015 Niestety autor recenzji popada w irytującą manierę młodych pismaków słabo znających historię FNM zwłaszcza tę najstarszą nazywając zespół jeszcze jednym z projektów Pattona Może warto wspomnieć że styl zespołu ukształtował się był już na 2 pierwszych płytach nagranych z innym bardzo charakterystycznym i pionierskim jeśli chodzi o technikę wokalną wokalistą Może warto wspomnieć że Pattona do FNM ściągnął Jim Martin będący uososobieniem heavy metalowego gitarzysty a jak wiadomo screenagers metalem gardzi Może warto wspomnieć że w początkach kariery w FNM Patton mocno inspirował się swoim poprzednikiem ochoczo kowerując piosenki nagrane z jego udziałem Ja wyobrażam sobie FNM bez Pattona tak natomiast bez Goulda Bordina i Bottuma nie Gość davaco 22 czerwca 2015 Nie rozumiem pochwał dla tej płyty Nie ma nawet startu na średniawego Album of The Year Utwory są albo podobne do wcześniejszych dokonań zespołu albo podobne do dokonań Tomahawka Nie ma tu żadnego utworu bez skazy Chyba w utworami takimi które da się posłuchać to Matador i singlowy Motherfucker Album co najwyżej na 3 10 Gość Józek 10 czerwca 2015 sala prób w Warszawie http www rockfarm pl Gość jaxxxx 9 czerwca 2015 DarbHC to jest solidny album i tyle W bardziej rockowych mediach też zwykle oceniany jest jako co najwyżej solidny Płyta do posłuchania ale nie ma się czym jarać Gość Dino 7 czerwca 2015 Chwała że takie kapele są i że wracają młodzi wykonawcy powinni brać z nich przykład bo nie ma obecnie żadnej młodej kapeli rockowej która by miała takiego powera jak Ci 50 latkowie Uczyć się tylko od Nich pozostaje kreatywności i miłości do muzyki oraz dzikości jaka jest niezbędna dla takiej muzyki Co myślicie bardziej Janusze Rocka czy Wychowany na Trójce Gość DarbHC 5 czerwca 2015 po raz kolejny przekonuje się że na tym portalu nie ma recenzentów którzy znają się na rockowej muzie a tym bardziej wychowanych na takiej Angel Dust słuchaj każdy kto trochę interesował się muzyką i nie ulega wątpliwości że jest to płyta wybitna ale niekoniecznie najlepsza poprostu inna niż we care a lot lub king for a day a wszystkie wymienione są rewelacyjne Jak na powrót po 18 lat po kilku przesłuchaniach płyta jest naprawdę wyjątkowo a nr Separation Anxiety najlepszy na płycie i właśnie w

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=2682 (2016-04-27)
    Open archived version from archive


  • screenagers.pl - specjalne: OFF Festival 2015: OFF Festival 2015: niedziela, 9 sierpnia
    wokalna zespół doskonale podążający za lubiącą improwizację artystką perfekcyjne brzmienie a przede wszystkim charyzmatyczność Prekursorka ogromnej ilości współczesnych zjawisk zrobiła na tym koncercie wszystko co w przypadku innych wykonawców byśmy wyśmiali uznali za schematyczne zagrywki z zakurzonego podręcznika Podstawy rockowego etosu Przemowy o pokoju hasła o zmienianiu świata zrywanie strun na koniec koncertu To chciałoby się powiedzieć ideologiczna tandeta ośmieszona przez ogromną ilość zapatrzonych w hipisowski rock epigonów Januszy i Januszek Rocka Tymczasem gdy Smith zaczęła przemawiać zapadła pod sceną nieprawdopodobna cisza gdy przechodziła do krzyku przekazywała publiczności niesamowitą energię gdy demolowała gitarę widać było że jest to po prostu najlepsza z możliwych katartyczna pointa złożonego emocjonalnie show Patti Smith do końca życia będzie za młoda na Dolinę Charlotty Piotr Szwed Girl Band To nie jest tajemnica ale w ostatnich latach podchodzę do muzyki gitarowej jak pies do jeża Co ktoś mi puszcza nowy powszechnie opisywany zespół to może usłyszeć moje marudzenie Ale to nie jest tak że nie lubię niezależnego rocka po prostu brakuje mi takich grup jak Girl Band Słychać że Irlandczycy mają szersze horyzonty niż ogarnianie indie kanonu właściwie po motoryce i długiemu nierozładowywaniu napięcia ich utworów strzelam że nie jest im obcy dance punk w duchu Liquid Liquid czy Jamesa Chance a Albo i chodzą czy chodzili kiedyś do klubów w końcu mają w repertuarze cover Blawana Ktoś mi doniósł że ważną inspiracją Girl Band jest The Fall co tłumaczyłoby dość nonszalancki a zarazem neurotyczny sposób śpiewania i zachowywania się na scenie wokalisty Zbitka tych elementów z różnych bajek i naprawdę dobre wykonanie wywindowały ich koncert do mojej offowej czołówki Poproszę więcej takiego grania Andżelika Kaczorowska Buffalo Daughter Jedno z najmilszych zaskoczeń Sprawdzając sobie kilka albumów Buffalo Daughter przed Offem nie mogłem się wgryźć w więcej niż garść numerów większość wydawała się sterylna i nieżywotna Ich funkowo kraut rockowe odjazdy na albumach nie są jednak nawet w połowie tak ekscytujące tak groovy jak w wykonaniu na żywo Prawdziwe labirynty modulacji gitary i syntezatora a przy tym ultra chwytliwy taneczny koncert Nie mam pojęcia czy zagrane zostały trzy rozimprowizowane kompozycje czy to był kolaż większej ilości numerów a to chyba najlepszy komplement Wirtuozeria i luzackość w jednym Poszedłem sprawdzić pewien że zacznę się nudzić a zostałem do końca Kto słuchał stękania na Leśnej niech żałuje Karol Paczkowski Run The Jewels Przegapiłem parę koncertów na tegorocznym Offie ale ciężko będzie mnie przekonać że przegapienie któregokolwiek z nich mogłoby bardziej boleć niż ominięcie RTJ A było blisko Jeszcze 20 min przed ich gigiem wywlekałem się z gorączką z namiotu po godzinnym śnie Wszelkie objawy przeszły mi jednak po usłyszeniu pierwszych taktów Run The Jewels Co było dalej Niesamowite pokłady energii przyklejenie do bitów humor Po co o tym pisać Przecież to logiczne Najważniejsze były słowa Killer Mike a który nazwał wartości płynące z jego muzyki paralelnymi do wartości płynących z muzyki Patti Smith grającej chwilę wcześniej na tej samej scenie kiedyś W ten sposób symbolicznie przejął pałeczkę kulturowej rewolucji po nestorce punk rocka To istotne w kontekście dedykowania wcześniej

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=xtras&action=show&id=443 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - przegląd twórczości: David Bowie (1999-2016)
    jak wiele szumu wygenerowały oba te powroty stanowiąc swoisty wyłom w czasie i pretekst do choćby tymczasowego zaprzestania nałogowego konsumowania pojawiających się na rynku wydawniczych nowości Wsłuchując się uważniej w sam początek How Does The Grass Grow można było nawet zatracając się nieco w fanowskich intuicjach dostrzec pewne dźwiękowe podobieństwo do I Only Said z Loveless której to dźwiękowej iluzji przyznaję bardzo chętnie dawałem się oszukiwać Po okresie nie zawsze przychylnie przyjmowanych przez krytykę i fanów nagrań z przełomu lat 90 i 00 jedną z pierwszych myśli jaka pojawiała się w głowie po niespodziewanej wiadomości o powrocie Bowiego była ciekawość tego w którą stronę tym razem zwróci się nieobliczalny artysta Zaskoczeniem okazał się brak zaskoczenia The Next Day to bowiem przede wszystkim David spoglądający w przeszłość wymowne mrugnięcie w stronę Heroes na okładce ale przy tym zaskakująco kreatywny i umiejętnie balansujący pomiędzy różnymi stanami emocjonalnymi nostalgia nieustannie krzyżuje się tu z przebojowością czego najlepszym przykładem wspomniane How Does The Grass Grow gdzie melodyjny euforyczny i dowcipny wręcz pod względem instrumentalnym refren przerzedzany jest turpistycznym How does the grass grow blood blood blood where do the boys lie mud mud mud Z kompozycji spokojniejszych najbardziej za serce chwyta Where Are We Now które wręcz kipi i muzycznie i lirycznie A Man Lost In Time czy końcowa wyliczanka od melancholii i rozliczeniowego charakteru podsycanych jeszcze wzruszającym teledyskiem Niewiele utworów w dyskografii Brytyjczyka lepiej nadaje się do wspominania przy nich tego czego udało mu się dokonać przez wszystkie dekady swojej działalności Ponadto Valentine s Day ma w sobie coś z wrażliwości Blur circa 90 The Stars Out Tonight wywołuje zwłaszcza dziś mimowolny dreszcz na plecach wraz z pojawieniem się fragmentu I hope they stars przyp red live forever zaś If You Can See Me to pod względem rytmiki swoiste preludium do świetnego singla Blackstar którego kontekst z bieżącej perspektywy dość mocno czy tego chcemy czy nie wpływa na odbiór 24 przedostatniego w karierze longplaya Bowiego Abstrahując jednak od całej tej niesamowitej historii związanej ze śmiercią warto pamiętać że The Next Day okazało się po prostu znakomitym powrotem po latach i materiałem przy którym nie wstyd trochę się zapomnieć i w zaciszu czterech ścian spontanicznie przytaknąć mistrzowi z aprobatą Wojciech Michalski Blackstar 2016 Poniosłem spektakularne fiasko podejmując próby rozdzielenia zawartości Blackstar i smutnego wydarzenia które miało miejsce dwa dni po premierze albumu Nie udało mi się bezemocjonalnie podejść do sprawy i dokonać suchej analizy muzycznej ostatniego dzieła w życiu Davida Jonesa Później stwierdziłem że nic szkodzi bo wszak i tematyka i warstwa formalna pozostawiają cień wątpliwości że David tworząc tę płytę umierał a te 41 minut to jego pożegnalne słowa Nikt pożegnań nie lubi a ja z Blackstar problem mam szczególny Z jednej strony nie mogę temu dziełu odmówić solidnej jakości muzycznej a już na pewno nie szczerych emocji w niego wdrożonych a z drugiej zaś pozbyć się uczucia niedosytu pomimo najszczerszych chęci nie potrafię I nie wiem NAPRAWDĘ NIE WIEM czy spowodowane jest to pewnymi obiekcjami co do warstwy formalnej czy najzwyklejszym ludzkim

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=summaries&action=show&id=34 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - polecamy: Screenagers rekrutuje
    REKRUTACJA 2015 Płyta 26 04 2016 Average Rap Band El Sol Strawberries cherries and an angel s kiss in spring Their new cassette is really made from all these things Płyta 25 04 2016 Babyfather BBF Hosted By DJ Escrow Nowe wcielenie pewnego ekscentrycznego Brytyjczyka który w 2014 roku zasłużył sobie u nas na dziewiątkę Jukebox 19 04 2016 Momenty 5 W piątej części muzycznych momentów czas na utwory nieskazitelne Do lektury zapraszają Linda Perhacs Mark Hollis Christian Fennesz i wielu innych Singiel 18 04 2016 New People Better Ways Nienowi ludzie nienowa muzyka Felieton 08 04 2016 Zajzajer 13 Co tu dużo mówić Zajzajer żyje i ma się lepiej niż nieźle Pijcie z niego wszyscy Singiel 06 04 2016 Charlotte Cardin Like It Doesn t Hurt feat Husser Charlotte Cardin czyli ktoś dla zwolenników minimalistycznego alternatywnego r b Singiel 04 04 2016 A K Paul Landcruisin Wyraźny retro futuryzm i powrót do przyszłości lat 80 skutkuje kawałkiem który dobrze broni się w zwięzłym minutażu i ma zadatki na solidny album track Specjalne 04 04 2016 Składanka Screenagers 18 Dzień dobry dziś na Screenagers naprawdę czarny poniedziałek Płyta 01 04 2016 Zamilska Undone EP Zamilska wydała materiał przemyślany koncepcyjnie dosadny

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=patronates&action=show&id=790 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - polecamy: The Space Lady (US) + Bibi and The Wave | after: damsels in distress djs
    cradles of America s idealistic without prejudice San Francisco There she purchased a Casio piano some effects and a microphone with which she managed to raise to a new level the street musical proposal of the area and give to her speech a unique personality Her legend began taking some awareness in the past decade when in 2000 Irwin Chusid included her in the compilation Songs In The Key Of Z dedicated to such extravagant and unknown figures like the Space Lady Earning a steadily growing cult following ever since The Space Lady could show her music to the world Since 2013 when Night School reissued the first official album of this particular artist The Best Of The Space Lady Susan has shared stages with artists such as Dean Blunt Mika Vainio or Julianna Barwick and playing several festivals like Flow Festival Incubate or Le Guess Who The Space Lady just released a new split EP with Burnt Ones and the Greatest Hits LP out in Night School will now be repressed http night school bandcamp com album the space ladys greatest hits 2 https web facebook com pages The Space Lady 289242264536512 rdr Płyta 26 04 2016 Average Rap Band El Sol Strawberries cherries and an angel s kiss in spring Their new cassette is really made from all these things Płyta 25 04 2016 Babyfather BBF Hosted By DJ Escrow Nowe wcielenie pewnego ekscentrycznego Brytyjczyka który w 2014 roku zasłużył sobie u nas na dziewiątkę Jukebox 19 04 2016 Momenty 5 W piątej części muzycznych momentów czas na utwory nieskazitelne Do lektury zapraszają Linda Perhacs Mark Hollis Christian Fennesz i wielu innych Singiel 18 04 2016 New People Better Ways Nienowi ludzie nienowa muzyka Felieton 08 04 2016 Zajzajer 13 Co tu dużo mówić Zajzajer żyje i ma

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=patronates&action=show&id=828 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - polecamy: Festiwal Tauron Nowa Muzyka 2016
    Wśród tych ostatnich znalazł się m in David Crosby znany przede wszystkim z grupy Crosby Stills Nash Young King Midas Sound x Fennesz Każdy kolejny projekt Kevina Martina z miejsca staje się klasykiem nowych brzmień Niezależnie od tego czy tworzy jako The Bug czy z projektem King Midas Sound czy z którymkolwiek ze składów sprzed lat Tym razem Martin zaskoczył wyjątkowo spokojnym brzmieniem jego projekt z Fenneszem to oniryczna podróż przez bujające basy kojące wokale i szumiące podkłady Zarówno basy Martina jak i pogłosy Fennesza w wersji studyjnej mogą wydawać się spokojne na żywo jednak obaj panowie na pewno odkręcą gałki swoich sprzętów znacznie odważniej The Orb The Orb to legenda której nikomu nie trzeba przedstawiać Zespół który stawiał podwaliny ambitne house u w ostatnich latach nie bał się eksperymentów współpracował m in z Davidem Gilmourem i Lee Scratch Perrym Na wydanym w ubiegłym roku albumie Moonbuilding 2703 AD powrócił z pierwszą porcją nowego materiału od 2009 roku i albumu Baghdad Batteries Złożona z czterech rozbudowanych utworów płyta przywodzi na myśl najlepsze dokonania The Orb z lat 90 przesiąknięte nielegalnymi substancjami i pozwalające zatracić się w nich bez reszty Jeśli wierzyć recenzjom to najlepszy album Alexa Patersona od 20 lat Benjamin Damage Niedawno zakończyła działalność dowodzona przed duet Modeselektor wytwórnia 50Weapons specjalizująca się w mocnym i surowym techno Nagrywali dla niej m in Shed Untold Marcel Dettman i właśnie Benjamin Damage który w 2010 roku został pierwszym artystą który z 50Weapons podpisał kontrakt Damage ma na koncie dwa albumy Heliosphere i Obsidian oraz liczne EP ki czy wydawnictwa nagrane z innymi artystami m in z Doc Daneeka Damage specjalizuje się w surowym techno które łączy jednak z kosmicznymi brzmieniami syntezatorów Kosmiczne inklinacje widać zresztą w tytułach jego płyt i utworów Heliosphere Cosmonaut Light Year etc Damage występował w najlepszych klubach z mocnym techno z Berghaim i Fabric na czele można więc spodziewać się potężnej dawki brzmienia w tonacji 4x4 Levon Vincent Levon Vincent to jedna z czołowych postaci renesansu nowojorskiego house u Wychowany na klubach sklepach płytowych i kulturalnym fermencie czasów przed nastaniem ery burmistrza Giulianiego Levon chłoną klubową atmosferę aby w końcu w 2008 roku założyć własną wytwórnię Novel Sound Nagrywał też dla innych labeli w tym dla Ostgut Ton powiązanego z klubem Berghaim Po wydaniu numeru Late Night Jam który trafił właśnie na EP kę dla Ostgut Ton Levon ugruntował swoją pozycję utalentowanego producenta a wspomniany numer zagościł w setach Marcela Dettmana Pearson Sounda i innych producentów Deadbeat Za sprawą ukrywającego się pod pseudonimem Deadbeat Scotta Monteith na festiwalu nie zabraknie głębokich basów pogłosów i innych dubowych efektów Deadbeat który z producenta syntezatorów przeobraził się 15 lat temu w producenta specjalizującego się w cyfrowym dubie który w zależności od humoru wzbogaca techno housem czy innymi gatunkami muzyki klubowej Do Katowic przyjedzie z zeszłorocznym albumem Walls and Dimensions na którym prezentuje bardziej piosenkowe podejście do swojej twórczości a towarzyszą mu gościnni wokaliści z Finkiem na czele Stara Rzeka Stojący za projektem Stara Rzeka i wieloma innymi Kuba Ziołek to

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=patronates&action=show&id=823 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - polecamy: Colours of Ostrava 2016
    reprezentowali Bokka Marika duet The Dumplings oraz Kapela ze Wsi Warszawa Line up tegorocznej edycji otwierają Underworld legenda w świecie elektronicznej muzyki tanecznej Znani ze znakomitej ścieżki dźwiękowej do filmu Trainspotting gdzie znalazł się ich kultowy utwór Born Slippy Panowie Hyde i Smith tworzą i przyjaźnią się od wczesnych lat 80 tych a o klimatach electro wiedzą naprawdę wszystko Kolejnym potwierdzonym headlinerem są Tame Impala Muzycznie surfują na pograniczu psychodelicznego rocka i popu wahając się pomiędzy melodyjnymi współczesnymi brzmieniami a odrealnionymi zaskoczeniami rodem z lat 70 Do Ostrawy zawitają również Of Monsters and Men Ten magiczny sześcioosobowy skład pochodzi z Garður Urzekają ciepłymi i pozytywnymi dźwiękami a w każdym z utworów opowiadają fantastyczne historie Tu akustyczny gitarowy nastrój łączy się z pełnym wdzięku lekkim folkiem Swój koncert potwierdził również Antony and the Johnsons z nową nazwą ANOHNI Muzyk połączył siły z takimi twórcami muzyki współczesnej jak Oneohtrix Point Never i Hudson Mohawke którzy uświetnią również występ w Ostrawie Ponadto na 15 edycji festiwalu wystąpią również Thievery Corporation M83 Passenger Slowdive The Vaccines 2Cellos Nothing But Thieves Caro Emerald Rocky Dawuni Songhoy Blues Joel Sebunjo Sundiata Mbongwana Star The Unthanks Freeborn Brothers CC Smugglers oraz My Baby Line up Colours of Ostrava 2016 uznajemy za otwarty a kolejnych artystów poznamy wkrótce W Ostrawie co rok goszczą zarówno wielkie gwiazdy światowej muzyki jak i niezależni wykonawcy Na przestrzeni ostatnich lat pojawiali się tu tacy artyści jak Robert Plant Led Zeppelin MGMT The National Bastille John Newman ZAZ The Asteroids Galaxy Tour Jamie Woon Chet Faker Emiliana Torrini Sigur Rós The xx Woodkid The Knife Alanis Morissette The Cranberries Sinead O Connor Bobby McFerrin Mariza Jamie Cullum Janelle Monae Gipsy Kings Michael Nyman czyAnimal Collective Na festiwalu nie brakuje też polskich akcentów w Czechach reprezentowały nas już m in Anna Maria Jopek i Maria Peszek Cztery lipcowe dni w Ostrawie to nie tylko wielkie święto muzyki ale również okazja do fantastycznej wakacyjnej zabawy i odpoczynku dla całej rodziny W skład festiwalowych atrakcji wchodzi szereg warsztatów panele dyskusyjne oraz projekcje filmowe a także występy teatralne i cyrkowe Najmłodsi na festiwalowym terenie również znajdą coś dla siebie oprócz licznych stoisk z grami i rozrywkami czekają na nich specjalne strefy zabaw z profesjonalnymi opiekunami Atrakcje czekają także na wszystkich którzy lubią aktywny wypoczynek i turystyczne wyprawy W Ostrawie zwiedzić można m in Zamek Śląskoostrawski stary Rynek oraz muzea Niekwestionowaną atrakcją w całej okolicy jest obszar Dolnych Vitkovic na terenie którego odbywa się festiwal Stare piece i struktury przemysłowe zerdzewiałe konstrukcje i odrestaurowane budowle ze względu na szczególny charakter teren dawnej huty Vitkovice ogłoszony został narodowym zabytkiem kultury który po prostu trzeba zobaczyć Czterodniowe karnety na Colours of Ostrava 2016 dostępne są w polskiej przedsprzedaży w internetowym sklepie joyStore by Joytown w cenie 359 PLN W kolejnych miesiącach karnety będą pojawiać się w ograniczonych droższych pulach W sprzedaży dostępne są także bilety campingowe i parkingowe Więcej szczegółów na www colours cz pl Colours of Ostrava 2016 14 17 lipca 2016 Ostrawa Czechy Polska przedsprzedaż biletów www joystore

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=patronates&action=show&id=827 (2016-04-27)
    Open archived version from archive

  • screenagers.pl - Informacje o serwisie
    segmencie muzyki alternatywnej a w dodatku potrafisz jasno i logicznie sprecyzować swoje myśli być może uda Ci się dołączyć do redakcji Zaznaczamy że nie interesują nas pojedyncze teksty lecz długotrwała i świadoma współpraca Zainteresowanych prosimy o kontakt pod adresem mailowym redakcji Zapraszamy Krótka notka historyczna Serwis muzyczny Screenagers pl nazwa ta została zaczerpnięta z tytułu jednej z piosenek zespołu Muse znajdujących się na albumie Origin Of Symmetry powstał w 2003 jako wspólna inicjatywa Tomasz Legiędzia Przemysława Nowaka i Tomasza Tomporowskiego jako naturalne rozwinięcie idei grupy dyskusyjnej istniejącej już od końca 2001 roku Powołany do życia serwis miał wypełnić lukę informacyjną w polskich mediach w obszarze zdobywającej coraz większą popularność muzyki alternatywnej i niezależnej Z czasem profil serwisu uległ zmianie w praktyce rozszerzając się na pełne spektrum muzyki rozrywkowej Obecnie serwis Screenagers pl jest jednym z najdłużej istniejących na polskim rynku i najbardziej opiniotwórczych magazynów internetowych poświęconych muzyce alternatywnej Oprócz działalności publicystycznej czynnie działa na rzecz rozwoju polskiej niezależnej i alternatywnej sceny muzycznej wspierając swoim patronatem trasy koncertowe młodych wykonawców oraz ich wydawnictwa płytowe Płyta 26 04 2016 Average Rap Band El Sol Strawberries cherries and an angel s kiss in spring Their new cassette is really made from all these things Płyta 25 04 2016 Babyfather BBF Hosted By DJ Escrow Nowe wcielenie pewnego ekscentrycznego Brytyjczyka który w 2014 roku zasłużył sobie u nas na dziewiątkę Jukebox 19 04 2016 Momenty 5 W piątej części muzycznych momentów czas na utwory nieskazitelne Do lektury zapraszają Linda Perhacs Mark Hollis Christian Fennesz i wielu innych Singiel 18 04 2016 New People Better Ways Nienowi ludzie nienowa muzyka Felieton 08 04 2016 Zajzajer 13 Co tu dużo mówić Zajzajer żyje i ma się lepiej niż nieźle Pijcie z niego wszyscy Singiel 06 04 2016 Charlotte Cardin Like It Doesn t Hurt feat Husser

    Original URL path: http://www.screenagers.pl/index.php?service=info (2016-04-27)
    Open archived version from archive